Kyk Bursu Ne Zaman Krediye Döner
Kredi yurtlar kurumundan karşılıksız burs alan öğrencilerin burs alabilmeye devam etmek için başarılı olmaları zorunludur..
Derslerinde başarısız olan öğrencilerin bursları öğrenim kredisine çevrilmektedir..işte bursun krediye çevrilme nedenleri
BURS ALAN ÖĞRENCİLERE BAŞARISIZLIK VEYA VAZGEÇME SEBEBİYLE ÖĞRENİM KREDİSİ VERİLMESİ
Öğretim kurumunca başarısız olduğu bildirilen öğrencilerin bursu kesilir ve tekrar burs verilmez. Bursu kesilen öğrencilere burslarının kesildiği tarihten itibaren Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğinde belirlenecek esaslara göre kredi verilebilir.
Burs almaktan vazgeçen öğrencinin bursu, vazgeçtiği tarihten itibaren kesilir ve bir daha burs verilmez. Ancak bursun kesildiği tarihte öğrenim kredisi almak isterse Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerince kredi verilebilir.
BURS/KREDİ ALMAKTAN VAZGEÇEN ÖĞRENCİLER
Kurumumuzda burs/kredi almakta iken, herhangi bir nedenle almaktan vazgeçen ve durumunu dilekçe ile Kurumumuza bildiren öğrencilerin almakta oldukları burs/kredileri dilekçe tarihini takip eden ay itibariyle kesilir. Normal öğrenim süresi içerisinde öğrencinin kredisini tekrar talep etmesi halinde, Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre normal öğrenim süresinden kalan süre kadar kredi ödenmektedir.
Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaktan vazgeçen öğrenciye tekrar burs ödemesi yapılamaz, ancak talep etmesi halinde Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre normal öğrenim süresinden kalan süre kadar tekrar öğrenim kredisi ödenir.
Kredi almaktan vazgeçen öğrenci, kredi borcunu, devam ettiği öğretim kurumunun normal öğrenim süresinin bitiminden iki yıl sonra başlamak üzere, kredi aldığı sürede ve aylık taksitler halinde öder.
KYK Burs Soruları
- 2017-2018 KYK Bursları Ne Kadar OLacak
- 2018 -2019 KYK Burs Başvuru Şartları
- 2018 KYK Bursu Ne Zaman Yatacak?
- Açıköğretim ve Uzaktan Eğitim Öğrencileri Kyk Bursu Alabilir mi?
- Başbakanlık Burs Başvurusu Nedir, Nereye Yapılır?
- Hazırlık Okuyan Öğrenciler Kyk Bursu Alabilir mi
- Hem Burs Hem Öğrenim Kredisi Alabilir miyim ?
- İkinci Öğretim Öğrencileri Kyk Bursu Alabilir mi?
- İlk Defa Burs/Kredi Başvurusu Yapacaklar Ne Yapmalı
- Kaç Dersten başarısız Olursam KYK Bursum Krediye Döner
- KYK Burs /Kredi Başvurusu Nasıl İptal Edilir
- KYK Burs ve Kredi Başvuruları Ayrı Ayrı mı Yapılacak
- KYK Burs/KRedi Eksik Belgeler Nereye Gönderilecek?
- Kyk Bursu Geri Ödenir mi
- KYK Bursu Nasıl Onaylanır 2019
- Kyk Bursu Ne Zaman Kesilir
- Kyk Bursu Ne Zaman Krediye Döner
- KYK İlk 100 Bursu Nedir,ilk 100 Bursu Şartları
- KYK Öğrenim Kredisi Bursa Dönüşebilir Mi?
- Okulum Uzadı Burs /Kredim Devam Edecek mi?